Over

Niels Posthumus (1981) woont in Manchester, het Verenigd Koninkrijk.

Email: nielsposthumus[at]gmail[dot]com
Telefoon VK: +44 7729 535341
Telefoon NL: +31 6 82535550

Niels Posthumus

Niels Posthumus is correspondent in het Verenigd Koninkrijk voor dagblad Trouw. Eerder was hij, van 2012 tot 2021, correspondent in zuidelijk Afrika voor dagblad Trouw en Het Financieele Dagblad. In die periode verschenen artikelen van hem ook in Het Parool en in De Morgen en De Tijd in België.

Niels begon zijn loopbaan in 2007 als economisch verslaggever bij de krant DAG. Een jaar later vertrok hij voor het eerst naar Zuid-Afrika en ging daar aan de slag als verslaggever bij de krant The Star in Johannesburg. In 2009 en 2010 trok hij als reporter door West-Afrika, om in 2011 als sportverslaggever te starten bij Trouw. In 2012 vroeg die krant hem correspondent te worden in Zuid-Afrika.

Niels is geboren in Zuidhorn, vlakbij de stad Groningen. Daar ging hij naar het Praedinius Gymnasium. Na een jaar in Australië verhuisde hij in 2000 naar Amsterdam om Politicologie te studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij volgde in 2006 de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Stages liep hij bij Het Parool en De Telegraaf.

In 2017 verscheen Liefdes verdriet. In dit boek onderzoekt Niels, aan de hand van de liefdesrelaties in het land, op welke manieren de geschiedenis van de apartheid nog altijd doorwerkt in het moderne Zuid-Afrika. Het boek werd genomineerd (shortlist) voor de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van het jaar. Vier jaar later kwam Alle problemen begonnen met Van Riebeeck uit, over de Nederlandse koloniale invloed op Zuid-Afrika. In 2013 had Niels al een bundeling reisessays gepubliceerd over de Europese mythes over Afrika, gebaseerd op zijn reizen door West-Afrika.

Artikelen van Niels verschenen ook in bladen als De Groene Amsterdammer, Hard Gras en Vice Versa, op websites als De Correspondent en DeBuitenlandredactie.nl, en in buitenlandse kranten als De Standaard (België), The Sunday Times en Financial Mail (Zuid-Afrika). Op de radio was Niels in het verleden te horen bij BNR Nieuwsradio en verschillende programma’s op Radio 1 en 2. Ook werkte hij van 2011 tot 2020 als deeltijdredacteur voor NRC en is hij sinds 2021 parttime nachtredacteur bij persbureau ANP.

%d bloggers liken dit: