Nu ook KPMG in de problemen door Gupta-schandaal

Zuma_Bram Lammers

President Jacob Zuma van Zuid-Afrika. Foto Bram Lammers

Het corruptieschandaal rond de omstreden Gupta-familie in Zuid-Afrika trekt een steeds groter spoor van vernieling door het bedrijfsleven. Marketingbureau Bell Pottinger ging al ten onder door het schandaal en nu ligt de Zuid-Afrikaanse tak van accountantsbureau KPMG zo zwaar onder vuur dat het vrijdag het aftreden van negen topmannen aankondigde. Lees dit artikel op de website van Het Financieele Dagblad…

Een gedachte over “Nu ook KPMG in de problemen door Gupta-schandaal

  1. Ik verbaas me er een beetje over dat dit nog nieuws is en wat we ermee moeten, overigens, prima journalistiek, maar dat terzijde. Corruptie is nog steeds zo wijd verbreid in Afrika (maar ook hier in Nederland…en uiteraard al helemaal door de Fransen in Africa, die staan echt onbetwist op de eerste plaats….) maar er wordt bijna nooit effectief tegen opgetreden, eerder tactvol fff “weggekeken” op het juiste moment. En als je er al wat van zegt, ben je een zwartkijker en moet je je mond dichthouden want anders kom je op een zwarte lijst en kan je het verder wel schudden met je water projecten en krijg je meteen een label van “klokkeluider” opgespeld.

    We maken dat in onze Afrika projecten bijna dagelijks mee. Maar het is erg pijnlijk als je merkt dat de Nederlandse overheid daar ook gewoon aan meedoet, zonder met de ogen te knipperen, alleen noemen ze het dan anders, dan is het ineens geen corruptie meer maar “politiek” en “beleid”, wat sommigen per ongeluk dan ineens erg goed uitkomt. Slim….

    @:) cheers

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s